Visuomenes galimybe Bankininkyste - Kaip mes galime beat Wall Street savo žaidimu

I "Wall Street naujausia gresme visuomenes pasitikejima, devyniu mega banku puošia 125000000000 $ i mokesciu moketojo krizes pinigai Troubled Asset Relief Program (TARP) buvo pranešta liepos 30, 2009, reikia moketi milijardus doleriu premijas ju vadovai. Bent 4793 bankininkai ir prekybininkai gavo daugiau nei 1000000 $ kiekviena premijos, nors ji buvo viena iš Wall Street's blogiausias metu rezultatai. Po keliu menesiu tyrimo bankininkas kompensacija, New York Attorney General Andrew Cuomo sake:< "pakartotinis paaiškinimas iš banko vadovu, kad premijos yra susije su veikimo budu, skirtos skatinti (nacionalines ekonomikos) augimas neatrodo tikslus."

Pasakyti, kad buvo labai santurus, butu Understatement. Priemokos mokamos vadovai ne tik nebuvo susietas su šalies ekonomikos augimu, taciau nebuvo net susieti tam tikra pagrista procenta bendroves pelno. Iš tikruju jie paprastai buvo didesnis nei grynosios pajamos iš banku. "Morgan Stanley", pavyzdžiui, turejo $ 1700000000 pelno ir sumoketi $ 4475000000 premijas. Goldman Sachs turejo $ 2300000000 darbo užmokescio ir mokama $ 4,8 mlrd išmoketa premiju suma. "JP Morgan Chase turejo $ 5600000000 pelno ir sumoketi $ 8690000000 premijas. JP Morgan dosnumas dalyvauja dušu 1626 savo megstamu execs ir prekybininkams premiju $ 1000000 arba daugiau. Daugumai žmoniu, A "bonus" yra keli šimtai doleriu Kaledu proga. Milijonu JAV doleriu, kas dirbate visa gyvenima bando išgelbeti, ir keletas žmoniu pasiekti ši tiksla. Net "Citigroup" ir "Merrill Lynch", kurios buvo vadinamos Zombie bankai, mokama $ 5330000000 ir 3600000000 $ premijas, atitinkamai - nors jie prarado daugiau nei $ 27000000000 kiekvieno darbo užmokescio. Už nuopelnus baras, matyt, tokia maža, kad esate teise i priemoka, jei jusu Zombie bankas tiesiog saugo kvepavimo!

Šie akivaizdžiai išpustas premijas tik i piktnaudžiavimo litanija paskutini tu paciu paleistuvis bankai beveik sunaikino musu ekonomines sistemos. Jei savo knygas dariniai buvo "pažymeti, kad rinka" (verte, ka jie butu paimti i rinka), bankai butu bankrotas, o i ju darbuotoju bus iš darbas. Vietoj to, jiems buvo leista išpusti savo "toksiškos" turto verte - ir jas parduoti JAV vyriausybe per pripustos verte. Tada jie emesi pinigus, kuriuos jie gavo iš vyriausybes šiose priputus kainos ir gražinti TARP pinigus, kuriuos jie gavo - leidžiant jiems po pripustos pajamu ir apdovanoti save su pripuciama bonusus! Daugelis žmoniu mano, kad šie bankininkai vagys vagia iš visuomenes kol kas reiketu pažvelgti i kalejima laiku. Taciau kas yra sustabdyti ju paradas išpuoliai? Nr Kongrese vienas, Baltieji rumai, ar žiniasklaida yra raginama juos del jos kilima. Kaip senatorius Dick Durbin neseniai pasake, "Wall Street priklauso Kongresui, ir tai taip pat pasakytina apie dideliu žiniasklaidos priemonese.

Mes negalime sustabdyti juos, bet galime prie ju prisijungti. Mes žmones turi vaidinti banku žaidimas save. Net verslo gigantai kaip antai "General Motors" ir Walmart jau Dotarles i banku žaidima ir sumažinti savo kredito problemu formuojant savo bankus. JAV viešojo sektoriaus velu šalis. Valstiju, apskriciu, valstybiniu universitetu galetu buti pelningas sistema privatus banku sektorius sukure sau ir savo ruožtu ja produktyviai panaudoti viešojo intereso.

LAIKYMAS BANKAI sažiningi KAI viešo konkurso

Iš 17 liepa prezidento B. Obamos savaitinis adresas, jis pakartojo savo raginima visuomenei galimybe sveikatos priežiuros, siekiant "didinti konkurencija ir išlaikyti draudimo bendroves sažiningai" ir "nutraukti blogiausiu draudimo versle." Tokios pat trukmes skambutis turi buti numatyta, kad visuomenes galimybe banku. Kai kuriose šalyse, viešai banku veike kartu su privaciomis banku dešimtmecius, ir tose šalyse, dabartine krize buvo parodyti, kad valstybiniai bankai paprastai padaryti geriau aptarnauti žmoniu ir ju interesu gynima kaip ju privataus kolegomis .

Kanadoje, viešuju bankininkystes tendencijos yra Albertos provincijoje. Alberta's valstybei priklausancias banku sistema, vadinama Alberta iždo filialus arba ATB, buvo pradeta Didžiosios depresijos metu suteikti privatiems bankams už visuomenes pinigus skaiciuoti. Pasak vyriausybes paskelbimo pavadinimu "Šie faktai: Autentiška Record Alberta's Progress", 1935-1948 ":

«" Iždo skyrius sistema leidžia žmonems sujungti savo finansinius išteklius ir naudoti šiuos išteklius siekiant abipuses naudos ir taip suteikti joms galimybe laipsniškai išsivaduoti iš esamu finansiniu monopolija isiviešpatavimas. Šie iždo Filialai realiai konkuruoti Chartered bankai taip užtikrinant banku paslaugas už protinga kaina. "

Nuo 1929-1933 m. vidutinis metinis pajamu Alberta sumažejo nuo 548 $ iki 212 $, stulbinantis 61 procentu sumažejo. Palukanu mokejimai ir toliau kraujuoja pinigu ukininkams, ir mokesciu pakilo. 1935 m. Albertans nusprende jie norejo pakeisti ir valomas Alberta socialiniu Kreditine Šalies i valdžia. 1938 m. Albertas iždo Filialai sistema buvo sukurta tiesiog kaip provincijos vyriausybes padalinys. Deklaruojamu tikslu ATB buvo "suteikti alternatyvias priemones, norint patekti i savo kredito ištekliu žmonems." Bankininkai pradžiu juoktis Alberta bando nustatyti konkuruojanciu ekonomine sistema, taciau Albertans dejo daug vilciu, ir suskubo saugoti savo skurdus sutaupyti iždo filialai. Vyriausybe investavo i ATB tik viena karta, prisidedancios $ 200,000 1938 metais. Tai buvo viskas, kas buvo butina, nes sistema buvo savo lešomis po to. Iki 1946 m. ATB buvo tekinimo metinis pelnas $ 65,000. Pagal knygele pavadinimu "Albertans Investavimas i Alberta 1938-1998" iki 1998 m. ATB buvo pervestos 68000000 $ su provincijos valdžia.

Indijoje, viešojo sektoriaus bankai taip pat vykdo savo veikla greta privataus sektoriaus banku. Privatizacija padare didele isiveržimas i Indija banku sistema, taciau visiškai 80 procentu šalies bankai vis dar priklauso Vyriausybei. Prieš dabartine krize, neoliberals kritikavo Indijos visuomenes bankai yra orientuotas daugiau i tarnauti kaip paversti pelno klientui, bet tyrimai parode, kad viešojo sektoriaus bankai iš efektyviausiu privataus sektoriaus banku atžvilgiu klientu pasitenkinima. Šiandien, kai kreditu krize labiausiai paveike agresyvios tarptautines privatines bankai ypac sunku, klientai palieka i Indijos valstybiniu banku, kurie iškilo labai szwanku kredito ledonešis sauguma. Valstybiniai bankai buvo iskaityta laikyti šalies finansu sektoriaus sparciai tuo metu, kai tarptautines privatines bankai kencia ju blogiausia krize nuo 1930 metu.

Kinijoje privataus sektoriaus banku, taip pat padare keleta veržtis, o valstybiniu banku vis dar dominuoja. Be 2009 m. birželio straipsni pavadinimu "kinu žaidimas: Kodel Kinija auginimas, kai kiti Eksporto powerhouses Ar ne?", Brad Setser pažymeti, kad beveik visose šalyse, ji labai priklauso nuo eksporto augimo patyre dideliu nuosmukiu ir lieka prasta nuotaika - išskyrus Kinijai. Kai Kinijos užsienio rinkose nukrito, vyriausybes pasuko savo kredito mašina ivežimo vietos pletrai. Jo valstybiniu banku dalyvauja daug daugiau paskolu, savivaldybiu ir valstybes imoniu skolinimosi dideliu mastu. Rezultatas buvo sukurti tikra fiskaline paskata, kad pateikti darbuotojams dirbti ir gavo pinigu apyvartoje vel ekonomikoje.

Jungtinese Valstijose, viešai bankininkystes tendencijos yra Šiaures Dakotos valstijoje, kuri priklauso jos banko beveik šimtmeti bukle. Šiaures Dakotos valstijoje yra viena iš dvieju valstybiu (kartu su Montana), kad šiuo metu nera, su kuriomis susiduria biudžetas trukumus. Nuo 1919 m., Šiaures Dakotos pajamu buvo kaupiamos valstybes bankas Šiaures Dakota (BND). Pagal "Dalinis rezerva" paskolu schema, atvira visiems bankams, šie indeliai turi tada galima didinant daug kartu paskolos. Kitos banku bukle nera matomas kaip gresme BND nes partneriai su jais ir backstops ju, naudojamas kaip centrinio banko Rušiuoti valstybei. BND Paskolos nera apdrausti Federalines indeliu draudimo korporacija (FDIC), taciau už kurias garantuoja valstybe. Šiaures Dakota turi daug pinigu studentu paskoloms, daro mažu palukanu paskolas paleidimo ukiu, buvo žemiausias nedarbo lygis šalyje, ir tai nera jausmas, kad kredito krize pinch ne visiems.

TEORIJOS IR PRAKTIKOS: Irodymas yra desertas

Banko chartija reiškia, kad turime sukurti "kredito" tiesiog kaip apskaitos irašas, banko knygu privilegija. Privaciu klientu sistemos trukumas yra tas, kad bankai sukuria pagrindine dali savo paskolas, bet ne palukanas, kurios yra nuolat išstumiami i viršu kaip pelnas. Naujas skolininku turi nuolat rasti imti naujas paskolas sukurti šia papildoma pelna, todel privacios bankininkystes veiksmingai piramides schemos; ir kaip ir bet kuris piramides schema, ji matematines ribos. Šiandien minetas ribas, atrodo, buvo pasiektas. Asmeniniai ir valstybes skola Dotarles tiek daug, palyginti su pajamu, kad ji nebegali išlaikyti mokumo fikcija. Mes netrukus netures pinigu net moketi musu turimas skolas interesus, jau nekalbant apie patirti naujus. Valstybinis banku nepatiria, kad klaida, nes palukanas nera sudarytas iš sistemos, taciau grižta i valstybes biudžetui. Visuomenes banku, todel matematiškai patikima ir tvari.

Tai teorija, bet niekas taip itikinamai, kaip to priedo paleidima i testa. Kaip su visuomenes galimybe sveikatos, turime duobe visuomenes bankininkystes galimybe nuo privacios bankininkystes galimybe ir pamatyti kuris variantas veikia geriausiai. Mano pinigai yra visuomenes galimybe.

Del nuorodu, žr autoriaus svetaine toliau.

No comments:

Post a Comment