Kas Valiutu kursai tiksliai yra

Jus girdeti apie užsienio valiutu rinka, FX, forex, valiutos keitimo kurso ir tt kasdien, bet viskas yra ne visai aišku, Jums. Štai keletas informacijos, kuri, tikimes, bus padeti jums suprasti šia gana keblia salygos vnt.

Pirmas dalykas, jus turetumete suprasti, ka tiksliai kursas yra. Paprastas apibrežimas kursas skamba šitaip: keistis vienos valiutos i kita kursa. Kursas yra valiutos kaina, kaip ir kiekvienas produktas ar paslauga turi savo kaina. Tai reiškia, kad tam tikros šalies valiuta<, turi tam tikra verte, palyginti su kitos šalies valiuta. Jus turite buti susipažine su ivairiu valiutu kursus, kai keliaujate i kita šali, ir jus turite pirkti tos šalies valiuta. Pavyzdžiui, jei esate iš Prancuzijos ir keliones i JAV ir keitimo kursas 1,10 doleriu už eura, tai reiškia, kad jus galite nusipirkti šiek tiek daugiau nei doleris jusu euru.

Jei esate susirupine del to, kiek jus galite nusipirkti už savo valiuta kitoje šalyje, Jus turetumete žinoti, kad produkto kaina turetu teoriškai nesikeis, nepriklausomai valiuta yra naudojama, siekiant ivertinti jos verte. Taip yra del to, kad valiutos kursas yra palaikymo priežasties palaikymo valiutos verte savo lygiu.

Jei norite sužinoti, kaip šis keitimo kursas yra apskaiciuojamas, turetumete žinoti, Yra du budai, kurie naudojami šiam tikslui. Pirmasis metodas yra fiksuota palukanu norma. Ši fiksuota palukanu norma yra nustatyta ir palaiko šalies centrinis bankas, ir manoma, kad oficialus lito kursas, kad tam tikros valiutos. Kainu lygio valiuta yra nustatomas palyginus ji su pagrindiniu valiutu, pavyzdžiui, eurais arba JAV doleriais. Centrinio banko pirkimo ir pardavimo savo valiuta, kad galetu išsaugoti valiutu keitimo kursa tos, kurios anksciau buvo nustatytos.

Kitas nustatymo keitimo kursas valiutai metodas "plaukiojanciu" budu. Šis metodas nustatyti valiutos keitimo kursa, naudojant pasiulos ir paklausos balansa, kad valiutos privacia rinka. Šis kursas tipo kartais vadinama "savireguliacijos", nes rinka yra automatiškai ištaisyti tarp pasiulos ir už valiutos paklausa skirtumai. Šis kursas natura nuolat keiciamos, remiantis pasiulos ir paklausos lygi.

Ji gali atrodyti kaip lanksciu valiutos kursu yra arciau realios vertes valiuta todel, kad kaina yra nustatoma pagal pasiula ir paklausa, kad valiuta. Tai nera visiškai teisinga, nes šios valiutos kurso rušis yra labai protingas spekuliacijoms. Juodojoje rinkoje gali stipriai itakoti valiutu keitimo kursas, valiutos. Todel nustatyta tvarka taip pat turetu buti taikomos taip, kaip ji leidžia rinkos spaudima valiutos kursui.

Taigi, ne keitimo kursas nustatomas tik apie stacionari arba pluduriuojanti metoda. Iš šiu dvieju metodu kombinacijos paprastai naudojamos siekiant nustatyti kaina už tam tikra valiuta tiksli verte, valiuta.

No comments:

Post a Comment