Moteru Pasaulio Banko organizacija

Moteru Pasaulio Banko pirma karta buvo sumanyta 1975 metais JT moteru konferencijoje. Finansiniu paslaugu teikimo neturtingiesiems moterims visame pasaulyje ideja dešimties moteru Ideja iš penkiu žemynu, kurie ieško budu, kaip nugaleti skurda. Ne tik jie sukuria Moteru Pasaulio Banko bei padeti moterims dirbti savo kelia iš skurdo, jie dave verslininkams nepriklausomybe ir galia savo gyvenimui.

Moteru Pasaulio Banko, oficialiai pradejo 1976 m. yra nepelno organizacija, kuri teikia mikropaskol
Vienas iš pavyzdžiu yra Joyce, kurios Kenijos kaimo neturejo irangos parduotuve, bet labai reikia už prekes, kad viena, butu pateikti. Su pinigu pasiskolino iš savo šeimos, Joyce pradejo pardavineti mažu dalyku, tokiu kaip vinys ir varžtai iš mažos kabinos, kartu su kai kuriomis gaminti. Jos verslas buvo igyvendinami nenukrypstamai, bet be kapitalo pirkti atsargas, kaimo ir toliau keliauti keleta myliu iki artimiausio aparaturos parduotuve. Joyce negalejo gauti paskolos iš bet finansu istaiga, kol ji išgirdo apie Kenijos moteru Finansines pasitikejimas, WWB pasaulinio tinklo narys, ir skolintu septyniasdešimt doleriais. Nuo mažu paskolu popietes pirkiniu daugeli Vakaru pasaulio Joyce pastatytas savo versla sekmingai, gražinamos savo Nedideliu paskolu, padejo sesers studijuoti savo daktaro laipsni ir dirba dvidešimt žmoniu savo kaimo! Mažiau nei šimta doleriu pagerino visos bendruomenes gyvenimui.

Banku WWB tinklas skiriasi nuo tradiciniu banku, kurie paprastai nera patenkinti moteru. Dauguma didžiuju banku negali buti bothered su maža "pradines investicijos" paskolas ar bus atsakinga už tokio susidomejimo, kad finansavimas yra pernelyg dideles. Iki Moteru Pasaulio Banko buvo ikurta, niekas, reikia labai mažu paskolu jau pasirinkimo jie buvo priversta skolintis iš šeimos ir draugu, arba, dažniau, ju ambicijos liko svajone, kad buvo nepasiekiami. Ne tik moterys naudoti šiuos labai mažu paskolu pradžioje parduotuves, pirkti gyvuliu arba iranga, naudos iš savo gabumus, jie pradeda taupyti pinigus ateiciai, o taip pat investuoti ji i savo ir kitu mažu imoniu. Padedamas žmogui, banku tinklas Moteru Pasaulio banko padeda ištisas bendruomenes geriau ju gyvenimo lygi bei rengti savo vaikus šviesios ateities. Vietoj kovoja egzistuoja gyvenime Nedideliu paskolu savoka suteikia moterims galimybe pradeti savo versla idarbinti kitus ir investuoti i savo bendruomeniu augima. Su augimas, žinoma, yra švietimo ir galu gale geroves visiems, kurie nori dalyvauti. Vienas Nedideliu paskolu gali sunaikinti priverstinis skurdas iš visa kaima; pareikšti orumo ir garbes grižti i savo žmones efektyviau nei bet kuri valstybine stipendija arba labdaros programos.

WWB iš dalies finansuoja kelios humanitarines pagalbos ir finansines organizacijos, taciau paklausa ju paslaugoms yra tokia didele, kad visa kraujo donoryste, yra labai vertinama. Daugelis žmoniu Amerikoje ir kitose išsivysciusiose šalyse, ypac moteru, dovanoti WWB per tiek asmeniškai ir per verslo dotaciju ir dovanas. Moterys Šiaures pusrutulis ir Amerika, ypac tiek daug finansines galimybes, kad Moteru pasaulio banku istorija gali nustebinti juos, jei jie nera girdeje apie tai anksciau. Jie turi tiek daug finansines galimybes, net žemyn skatinti ju pomegius ar sukelia jiems pritarti del ju asmens patikrinimus.

Su Moteru Pasaulio Banko organizavimo padeti, kada nors visoms moterims ir ju šeimos nariai gales megautis geru gyvenimo ir švietimo ir kur jie vyksta gyventi.

No comments:

Post a Comment