Vaidmuo ir atsakomybe del Europos centrinio banko

Located in Frankfurt, Vokietija, Europos centrinis bankas yra neabejotinai vienas iš labiausiai gyvybiškai centriniu banku pasaulyje. Ikurta 1998 m. pagal Europos Sajungos (ES), bankas turi daug pareigu ir svarbu vaidmeni pasaulio ekonomikoje. Vienas iš pagrindiniu jos pareigu yra kontroliuoti pinigu politika šešiolika nariu, kurios priklauso euro zonai.

Jos viena didžiausiu darbas yra kontroles ir rupintis euro - valiutos Dauguma funkciniu Europos Sajunga. Europos centrinis bankas taip pat t
Po JAV, Europoje yra pagrindinis veikejas ne tik pasaulio politikoje, bet ir ekonomika. Europos centriniu banku turi daug pareigu; juos atlikti ir juos valdyti sekmingai, jis veikia kartu su Europos centriniu banku sistemos (ECBS). Šis tinklas yra atsakingas už visas 27 šaliu, itrauktu i Europos Sajunga.

Taciau, kadangi tik šešiolika iš šiu šaliu, nes ju veikimo valiuta yra euras, šie šešiolika šaliu, kartu ir ju centriniai bankai, forma Eurosistemos dalis arba prie euro zonos. Ka reikia atsiminti, yra tai, kad nepaisant jos kartu su Europos centriniu banku sistema, Europos centrinis bankas veikia nepriklausomai ir savarankiškai.

Kaip ir kiekvienas geras ekonomistas žino, kad Europos centrinis bankas gali igyvendinti kainu stabiluma euro atsižvelgiant i i dvi pagrindines problemas. Pirmasis yra tai, kad bankas kontroliuoja pinigu pasiula. Pernelyg pinigu pasiulos visada trukdo ekonominiam augimui, nes kai pinigu pasiula yra didesnis, lyginant su paslaugu ir prekiu infliacija galutiniam rezultatui.

Siekiant užtikrinti tinkama kontroles pinigu pasiula žinomiausiu veikla ECB nustatyti palukanu normu srityse, kurios eura kaip savo veikima valiuta. Tai, be kitu dalyku, kuriuos reikia kontroliuoti pinigu pasiula.

Antra, Europos centrinio banko turi ivertinti ir stebeti kainu tendencijas. Tai reiškia, kad jie studijuoja ir ivertinti visus pavojus, kad kainu tendencijos gali kelti del vertes eurais. Tai leidžia bankui pateikti vertybinius sprendimus ir forma politika, kuri padetu išlaikyti euro stabilus, užuot lanke nuvertinti kaip ir kitomis valiutomis.

ECB taip pat siekia užtikrinti, kad kiekvienais metais padidejimas vartotoju kainu yra mažesnis, bet beveik beveik, 2 proc vidutines trukmes laikotarpiu. Kadangi ECB funkciju be isikišimo iš bet kurios kitos institucijos, sprendimus, kuriuos ji priima del stabilios euro grindžiamos tik palukanos euro naudotojais. Nera asmeniniu lengvatu, susijusiu su saugojimo euro stabiluma. Euru vartotoju ir šaliu, kurios prieme eura kaip veikia valiuta yra tai, kas svarbiausia patenkinti. Ši tendencija gali buti Europos Sajungos nariai, poilsio ivesti eura kaip savo valiuta veikimui.

No comments:

Post a Comment